Das Zahngold – de tien Leespaarden van april: Palmen op 1!

Door onze mediaredactie
UPDATE – Afgelopen maand was er onder de lezers van Das Zahngold veel aandacht voor de reeks Rein Mulder’s Kleine oorlog, mede dank zij een royale voorpublicatie in De Stentor van 12 april. Daarnaast werden vooral de recensies van Connie Palmen’s De Wetten en Leon de Winter’s Ruimte van Sokolov en het lange stuk over Arnon Grunbergs nieuwe start als Marek van der Jagt goed gelezen. Het is weer de tijd van de schoolwerkstukken. Onder de artikelen die verder intensief en vaak tot het eind werden bestudeerd vallen drie oudere interviews met Nederlandse dichters op: Anna Enquist, voormalig Arbeiderspers-uitgever Theo Sontrop en – nog net buiten de top-tien – Leonard Nolens. Wie zei er dat poëzie niet leeft?
Het intensiefst gelezen nieuwe stuk was dit keer, op 9, Rein Mulder’s Over de IJssel, gevolgd door – nog buiten de top-tien – Reinjan Mulder’s lezing voor de Nederlands Club in Wallis ‘Waarom ik Coffee Company schreef‘. De tien ‘leespaarden’ (langst én meest gelezen stukken) van april 2013 gaan daarom  (met tussen haakjes hun positie in de top-tien van februari) naar:

1. (-) Hoe de man zijn wereld ziet Recensie van Connie Palmen’s De wetten
2. (-) Hij was het! Hoe Arnon Grunberg opnieuw begon
3. (-) Interview met Theo Sontrop: Iedereen zat te suffen
4. (8) Leon de Winter schrijft literatuur! Recensie De Ruimte van Sokolov
5. (-) Tien jaar Uitgeverij Augustus – De val van J.M. Meulenhoff 2001-2011
6. (-) Rijksmuseum verwerft Reinjan Mulder’s beeldende werk
7. (-) Interview met Anna Enquist: ‘Ik noem de wanhoop bij haar naam’
8. (-) Bij de Samuel Beckett week: ‘Mijn jaren met Sam Botchey’
9. (-) Rein Mulder’s Kleine oorlog (6): Over de IJssel
10. (7) Patricia de Martelaere over Het onverwachte antwoord

Voor de ‘leespaarden’-top-tien is bij de (41) stukken die in april minstens één keer per dag werden opgevraagd, bekeken hoe lang ze gemiddeld gelezen zijn. Hoe hoger op de lijst, hoe langer de leestijd. Bron: Google Analytics/Byte Webhosting. N=7.125/2.012 (uniek).
Voor de meest gelezen stukken op de site – sinds half maart 2013 – zie de rubriek ‘Meest gelezen’, rechts op deze pagina.      

 

Geef een reactie