Reinjan Mulder’s ‘Vogels van Formaat’ nu ook uit voorraad leverbaar bij de Amsterdamse boekhandel Nijhof & Lee

Door onze verslaggever 
Het boek Vogels van Formaat van Reinjan Mulder over de Amerikaanse vogelschilder en uitgever J.J. Audubon is vanaf deze week ook uit voorraad leverbaar bij de Amsterdamse boekhandel Nijhof & Lee.

J.J. Audubon’s vogelboek The Birds of America in de bibliotheek van het Teylers Museum

De in kunst en typografie gespecialiseerde Nijhof & Lee is enkele maanden geleden van de Staalstraat verhuisd naar  de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam, in het gebouwencomplex aan de Amsterdamse Turfmarkt, maar de winkel krijgt over circa een maand een dependance in het klassieke pand van de Artis Bibliotheek aan de Plantage Middellaan. Het rijk geïllustreerde Vogels van Formaat zal daar een bijzondere plaats krijgen, omdat het het enige Nederlandstalige boek is over handgekleurde vogelprenten. Bovendien is Vogels van Formaat voor een belangrijk deel in de Amsterdamse Artis Bibliotheek geschreven is, aan de hand van een grote hoeveelheid daar aanwezige literatuur.
Behalve in de beide boekwinkels van Nijhof & Lee in Amsterdam, is Vogels van Formaat ook uit voorraad leverbaar bij de rijk voorziene Museumwinkel van het Teylers Museum in Haarlem, en per post via het mailadres: www.teylersmuseum.eu/winkel/

Een video van Reinjan Mulder over het boek en J.J. Audubon is te bekijken op YouTube.

Geef een reactie