Reinjan Mulder begint met Daan Heerma van Voss en Daniël van der Meer uitgeverij Babel & Voss

 

Uit het digitale vakblad voor de Boekhandel Boekblad van 4 september 2010:
Het logo van Babel & Voss, ontworpen door Piet Parra

‘Iedereen die al wat langer in de uitgeefwereld werkt, wil op een gegeven moment een eigen uitgeverij,’ zegt Reinjan Mulder (…). Hij was jaren literatuur redacteur bij NRC Handelsblad en werkte als uitgever en redacteur bij De Geus en J.M. Meulenhoff: ‘Toen twee jonge mensen naar me toekwamen met het verhaal dat ze een uitgeverij wilde beginnen, dacht ik: dat is een mooie combinatie, ik doe mee. We beschikken alledrie over een groot netwerk en kennen veel auteurs, maar het mooie is dat mijn compagnons pas vierentwintig zijn.’
Mulder is uitgever, Heerma van Voss en Van der Meer zijn redacteuren. De laatste twee hebben hun sporen onder meer verdiend bij De Groene. Hun eerste uitgave wordt de bundel Wat we missen kunnen. Daarin vertellen auteurs als Hanna Bervoets, Kees van Kooten en Arnon Grunberg wat volgens hen wel weg kan. De uitgeverij presenteert het eind september als een eenmalig manifest.

Lees het hele artikel op de website van Boekblad: www.boekblad.nl (alleen voor abonnees).

Geef een reactie