Manuscript ‘Opnieuw Beginnen’ ingeleverd

AMSTERDAM, 15 februari – Afgelopen vrijdag hebben Marli Huijer en Reinjan Mulder bij uitgeverij Nieuw Amsterdam hun manuscript ingeleverd van het boek Opnieuw Beginnen. Het ligt in de bedoeling dat het boek vanaf de Maand van de Filosofie in de winkel te ligt.

Opnieuw beginnen gaat over alles waar je niet aan denkt wanneer je erover denkt opnieuw te beginnen. Hoe ga je na een nieuwe start om met het verleden? Kun je dat vergeten? En hoe radicaal moet een nieuw begin zijn? Moet je echt een ander worden wanneer je een nieuwe start wilt, of kun je met een nieuwe bril, een paar nieuwe bretels volstaan?

Het 224 bladzijden tellende boek laat onder meer zien waar het ideaal van een ‘schone lei’ vandaan komt, en hoe opnieuw beginnen al eeuwen een thema is dat mensen heeft geïnspireerd zichzelf te vernieuwen. Door het betoog heen wordt een groot aantal romans en biografieën beschreven waarin een frappant zelf gekozen keerpunt voorkomt.

Marli Huijer is hoogleraar Filosofie aan de Erasmus Universiteit. Zij promoveerde op het late werk van Michel Foucault en was eerder hoogleraar Gender en Biomedische wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Reinjan Mulder werkte eerder als criminoloog, literatuurcriticus en uitgever. Hij is momenteel part-time verbonden aan de Raad voor de Rechtspraak in Den Haag.

Geef een reactie