Libris Diner: Majoor Niels eet kreeft

Door Reinjan Mulder

Majoor Niels eet kreeft

Majoor Niels, uiterst links, eet kreeft. Naast hem, in het boeket, Oscar van Gelderen en de vrouw van jurylid Thomas Vaessens, Mirjam van Hengel

AMSTERDAM, 12 MEI – Tijdens het Libris Literatuurprijs Diner, gisteravond in het Amstelhotel, heeft de schrijver Arnon Grunberg zich volgens plan laten vertegenwoordigen door majoor Niels uit Uruzgan. De majoor, die binnenkort een eigen boek over Uruzgan publiceert bij de Dutch Media Group, was, afgezien van jurylid Thomas Vaessens, aan zijn tafel de enige die alle genomineerde boeken ook echt had gelezen – althans had proberen te lezen. Het boek van Anna Enquist kon hem, zei hij, helaas minder boeien, maar daar stond tegenover dat hij vol lof was voor Koetsier Herfst van Charlotte Mutsaers. De prijs voor het beste boek, een cheque van 50.000 euro, ging gisterenavond tegen alle verwachtingen in niet naar Arnon Grunbergs Onze oom, maar naar een boek van Dimitri Verhulst, waarvan wij de titel hier kiesheidshalve maar liever even niet noemen.

Majoor Niels strikt Oscar van Gelderen

Majoor Niels strikt Oscar van Gelderen

De komende tijd zal Das Zahngold – indien onze schuldeisers ons daartoe nog in de gelegenheid willen stellen-  elke dag een klein visueel hoogtepunt tonen uit het tafelgebeuren in het Amstelhotel. Vandaag: ‘Majoor Niels eet kreeft’ en ‘Majoor Niels strikt Oscar van Gelderen

Geef een reactie